Motion

For 20 år siden hørte jeg om De fem tibetanere, og jeg købte straks bogen: Ungdommens kilde.

Det er fem ældgamle små enkle yoga-øvelser, der ifølge den tibetanske legende har indflydelse på en lang række tilstande, lige fra at afhjælpe fysiske smerter til at kunne forbedre hukommelse og syn, fremme vægttab og give bedre nattesøvn, hæmme aldringsprocessen og forynge udøveren og i det hele taget få dig til at føle dig fysisk og følelsesmæssigt stærkere.

Når du udfører øvelserne, kommer dine chakraer i indbyrdes balance, hvilket får livsenergien til at strømme frit og giver dig en dyb følelse af velvære i hele kroppen. Kroppens energicentre påvirkes, hvorved de aktiverer kroppens egne helbredende kræfter og harmoniserer dens hormonbalance, så du ældes langsommere.

De 5 øvelser tager kun 15-20 min. hver morgen, og det eneste du har brug for er gulvplads. Det er det første jeg laver om morgenen, og jeg har lagt en video ind, hvor jeg laver øvelserne 5 gange, men det er kun for at videoen ikke skulle blive for lang. Du skal op på 21 gange men lyt til din krop, og træk vejret dybt og i takt med øvelserne.

Jeg er overbevist om, at tibetanerne er årsagen til, at jeg har kunne holde nogenlunde den samme vægt hele livet, da øvelserne sætter forbrændingen op.

Du vil opnå styrke og udholdenhed, og føle dig yngre for hver dag.

Først for 4 år siden begyndte jeg at løbe og jeg har nu deltaget i flere kvindeløb, hvor jeg har klaret mig fint. Jeg er dog ikke typen, som vil løbe længere og længere.

Jeg har det egentlig bedst med at løbe 3-5 km 1-2 gange om ugen. Mens jeg løber får jeg altid nogle gode tanker og ideer, og så kommer jeg ud og nyder den skønne natur. Vi bor lige ved Sjælsø og Eksemoseskov, herligt.

Jeg har anskaffet kettlebells fra 6 kg og til 16 kg, og jeg har fulgt et træningsprogram sammensat af  Anna Bogdanova.

Her ser du resultatet efter et par måneders træning. Jeg er her 69 år og en case i Annas bog: Veldrejet.

Veldrejet

 

Jeg kom også med i en artikel i Femina nr.36 september 2015 på side 88.

Derudover laver jeg 7 min.s trænings app på mobilen. Det er 12 øvelser, der kan udføres på 7 min., men hvor man opnår resultater, der svarer til en times træning, smart.